Unieke mast

Soms kosten procedures meer tijd dan wenselijk is en moet er geïmproviseerd word. Goed kunnen improviseren vergt kennis, lef én denken in mogelijkheden, de aanleg van deze mast is een prima voorbeeld van het improvisatietalent van TWS.

Voor een internationale klant moest er in Duitsland een straalverbinding aangelegd worden. In het te traject vormde de heuvels in het Zwarte Woud een natuurlijke barrière en moet een mast de noodzakelijke hoogte brengen voor de antennes.

Tijdens de site survey werd er op de geschikte locatie een bestaande mast gevonden. Wanneer TWS deze mast had kunnen gebruiken dan was de aanleg eenvoudig geweest. Helaas bleek de procedure om van deze mast gebruik te maken te langdurig en niet te realiseren binnen de gestelde deadline.

TWS-groep-Zwarte-Woud-Duitsland-straalverbinding-min

Een mast moest dus door TWS zelf geplaatst worden en afhankelijk van de vereiste hoogte kan er gekozen worden voor een buismast of een vakwerkmast. Een buismast is in de aanschaf en montage de voordeligste optie maar is wel beperkter de maximale hoogte die ermee gehaald kan worden. Op deze locatie moesten de antennes op 70 meter hoogte geplaatst worden en dat is meer dan wat er mogelijk is met een buismast.

Een vakwerkmast zou dan normaalgesproken de keus zijn maar in dit project, vanwege de tijdelijkheid van deze straalverbinding, een prijzige optie.  TWS gaat altijd voor de meest kostenefficiënte oplossing en dus terug naar de tekentafel en kijken of er toch een alternatieve oplossing mogelijk is.  Denkend in mogelijkheden kwam er een, eigenlijk heel voor de hand liggende, oplossing.  Duitsland staat vol bouwkranen en waarom zou er voor deze tijdelijke mast geen bouwkraan gebruikt kunnen worden? Ze zijn feitelijk al klaar, berekend op zware lasten en de grotere uitvoeringen hebben hoogte genoeg.

Omdat er geen praktische problemen boven tafel kwamen was dit dé oplossing!
De gemeente gaf spoedig de vergunningen af en snel daarna kon de fundering gestort worden. Op verzoek van de gemeente werd deze ruim onder het maaiveld gestort zodat deze na de verwijdering van de mast volledig met aarde afgedekt kan worden.

TWS_Straalverbinding-het-Zwarte-Woud-min

Veel bomen en het ontbreken van een goede asfaltweg maakte het plaatsen van de mast een logistieke uitdaging. Weer een kwestie van doorzetten en improviseren en binnen een dag stond de mast er. Na een paar kleine aanpassingen om de antennes goed en veilig te kunnen bevestigen kon de 100 mb dedicated verbinding over een totale afstand van 60 km (15 en 45 km) tot stand worden gebracht.
Klant zeer tevreden met het resultaat en een hele leuke klus voor TWS.

Heeft ook uw organisatie een uitdaging voor TWS neem dan contact op met een accountmanager van TWS, 088- 570 24 00

Gerelateerd nieuws

Datum: 19 november 2021
Een netwerk redundant uitvoeren kan de financiële schade, reputatieschade of omzetderving...
Datum: 28 mei 2021
International exchange organisations have a substantial interest in very fast and reliable...
Datum: 28 mei 2021
Internationale beursorganisaties hebben een groot belang bij zeer snelle én betrouwbare i...

Terug naar het nieuwsoverzicht