SERVICE DESK BREIDT UIT

TWS optimaliseert op dit moment haar service desk tools en processen waardoor het service niveau nog hoger wordt. Al geruime tijd biedt TWS haar klanten, door middel van de servicedesk, de zekerheid van deskundige ondersteuning met gegarandeerde responstijden bij verstoringen of vragen over verbindingen of verbindingsdiensten.

TWS heeft geen helpdeskmedewerkers, maar opgeleide netwerk engineers die u direct te woord staan. Daarom kunnen wij u vaak kordaat en slagvaardig al uw vragen en storingen op het gebied van datacommunicatie oppakken. Mocht een oplossing niet telefonisch/op afstand geboden kunnen worden, dan staan onze on-site engineers voor u klaar om op uw locatie de juiste ondersteuning te bieden.

Het NOC (Network Operations Center), dat onderdeel uitmaakt van de TWS servicedesk, houdt 24/7 de “gezondheid” van uw netwerk bij. Bij een (dreigende) storing kunnen onze engineers dus direct reageren en werken aan een oplossing. Vaak gebeurd dit al voor dat uw gebruikers iets merken.

Op basis van beveiligde verbindingen zijn engineers van TWS in staat op ieder moment vanaf elke plaats ondersteuning te geven in geval van calamiteiten. Het Service Level bepaalt hierbij welke niveau de ondersteuning heeft en de garanties in termen van responstijd.

TWS service desk

Gerelateerd nieuws

Datum: 4 oktober 2022
De tijd gaat razendsnel voorbij en het is goed om daar toch af en toe bij stil te staan en...
Datum: 3 oktober 2022
CO2 meters in klaslokalen staan weer volop in het nieuws. Veel scholen moeten hiermee nog ...
Datum: 29 juli 2022
In juli is TWS opnieuw door TÜV Nederland gecertificeerd voor ISO9001 en ISO27001. We gin...

Terug naar het nieuwsoverzicht