REFERENTIEPROJECT LUNET ZORG

Lunet zorg is één van de grote zorgaanbieders van Zuid-Nederland. Om de kwaliteit van de zorg op een hoog niveau te kunnen houden is een betrouwbaar datanetwerk van levensbelang. Al meer dan zes jaar heeft TWS de verantwoordelijkheid voor de functionaliteit en betrouwbaarheid van de complete netwerkinfrastructuur van de organisatie.
Lunet Zorg

Opdrachtgever:

Lunet zorg

Omvang: 3 hoofdvestigingen, 100 buitenlocaties.
Projectleider: Marco de Jong
Wanneer: 2013
Realisatietijd: 5 maanden
Tags: ringinfrastructuur, straalverbinding, glasvezelverbinding

Lunet Zorg

Projectomschrijving

De specifieke vraag waarmee Lunet zorg bij ons kwam was om de hoofdlocaties aan te sluiten door een infrastructuur met een hoge beschikbaarheid om de datastromen van Lunet zorg te optimaliseren.

TWS heeft voor Lunet zorg een ringinfrastructuur gecreëerd bestaande uit glasvezelverbinding en draadloze straalverbinding met een drietal masten op de hoofdvestigingen. De ringinfrastructuur kan onderbroken worden zonder dat gebruikers dat merken.

Met deze netwerkinfrastructuur heeft TWS het maximaal gewenste betrouwbaarheidspercentage weten te realiseren.

Het netwerk is ingericht op basis van redundantie; de beschikbaarheid is gewaarborgd via gescheiden systemen, zodat er altijd méér dan voldoende netwerkcapaciteit is om mee te werken. Ook bij onderhoud of als er onverhoopt delen van het systeem zouden uitvallen.

Uitdagingen

De belangrijkste eis die Lunet zorg als zorgorganisatie stelt aan het netwerk is de beschikbaarheid. De cliënten zijn afhankelijk van de zorgverleners van Lunet zorg, die op hun beurt weer grotendeels afhankelijk zijn van het digitale netwerk in de organisatie. De organisatie werkt onder meer met CareView; een online ECD (Elektronisch Cliënten Dossier) dat de digitale basis vormt van de zorg en dienstverlening. Dagelijks werken ongeveer 600 mensen met deze applicaties.

Door de ringinfrastructuur die TWS heeft gecreëerd kunnen de medewerkers van Lunet zorg er ten alle tijde op vertrouwen dat zij hun werk kunnen doen en is de zorg en veiligheid van cliënten optimaal is gewaarborgd.

Huidige fase

Inmiddels is het project afgerond en zijn we de onderhoudsfase ingegaan. TWS heeft een servicelevel overeenkomst met Lunet zorg, wat betekent dat wij in geval van storing binnen 4 uur op locatie zijn met vervangende apparatuur.

Recente projecten

Datum: 26 februari 2020
De benodigde werkzaamheden om de nieuwe Blankenburgverbinding te realiseren zijn indrukwek...
Datum: 22 juni 2017
Onlangs heeft TWS een aanbesteding gewonnen van Waterschap Noorderzijlvest. De komende 4 j...
Datum: 14 februari 2017
De samenwerking tussen SCOPE en TWS is al bijna 10 jaar geleden ontstaan. Frank van Brenk ...

Terug naar projecten overzicht