5G Private APN

5G is de nieuwe generatie van mobiele netwerken. De belangrijke kenmerken van 5G zijn de extreem hoge snelheid, mogelijkheid tot het versturen van meer data en hoge stabiliteit. Met name op mobiele apparaten wordt gebruik gemaakt van 5G. Dat maakt beveiliging zeer essentieel. Het mobiele data abonnement van TWS biedt naast een databundel met gewoon internet, de mogelijkheid om gecombineerd te worden met een Private APN voor extra veiligheid.

Met 5G Private APN van TWS kun jij:

 • Check
  Een data abonnement afstemmen op jouw organisatie
 • Check
  Gebruik maken van internet in een beveiligde omgeving
 • Check
  Flexibel werken op het eigen bedrijfsnetwerk
 • Check
  Bandbreedte classificeren per verbinding/applicatie
 • Check
  Gebruik maken van een redundant oplossing of uibreiding op bandbreedte
webpc-passthru (2)

Wat biedt Private APN van TWS?

Beveiliging

Met name voor IoT apparaten wordt 5G gebruikt. Door het IoT apparaat te verbinden met een Private APN zorg jij dat het mobiele toestel zich aanmeldt op het eigen beveiligde bedrijfsnetwerk. Gegevens blijven zo altijd binnen het eigen beveiligde bedrijfsnetwerk.

Configureerbaarheid

Een Private APN biedt de mogelijkheid om verschillende instellingen te configureren zoals: IP-adres bereiken, statische of dynamische adressering en authenticatietechnieken. Jij bent volledig in controle over het mobiel dataverbruik omdat verkeer per device inzichtelijk wordt gemaakt.

Kosteneffectiviteit

Een Private APN biedt een kosteneffectieve mobiele VPN-oplossing. Mobiele gebruikers houden zich vanwege de Private APN aan het beveiligings- en gebruiksbeleid. Misbruik wordt beperkt en kosteneffectiviteit verbetert.

Wereldwijde dekking

Met meer dan 600 roamingovereenkomsten wereldwijd garanderen wij een wereldwijde dekking. De Private APN mobiele simkaarten van TWS zijn ontworpen om het risico op storingen te verkleinen.

Onze kwaliteitspartners

TWS werkt al meer dan 20 jaar met kwaliteitspartners voor infrastructuur, hardware en veiligheid. Dankzij onze partnerleveranciers kunnen we continuïteit, flexibiliteit en veiligheid garanderen.

Data abonnement TWS

Het mobiele data abonnement van TWS biedt naast een databundel met gewoon internet, de mogelijkheid om gecombineerd te worden met een Private APN. Wanneer je hier gebruik van maakt wordt de Private APN gekoppeld het (bestaande) (VPN) netwerk. Een dergelijk gesloten, beveiligde verbinding tussen het apparaat en het netwerk wordt ook wel IP-VPN genoemd. Op deze manier kan een mobiel apparaat, buiten kantoor, via een beveiligde verbinding gebruik maken van data. Met het mobiele data abonnement van TWS ben je verzekerd van een zeer flexibel in te zetten, stabiel en veilig netwerk voor alle communicatie.

Waarom Private-APN

Een apparaat dat verbinding zoekt met het internet maakt gebruikt van een APN (Access Point Name) als toegangspunt voor het netwerk. Voor gebruik van data via een mobiel device is dus verbinding met een APN nodig. Door gebruik te maken van een Private APN meldt een mobiel device zich aan op het eigen beveiligde bedrijfsnetwerk. Het dataverkeer vindt dan niet meer plaats over het publieke kwetsbaardere netwerk. Tevens is een private APN op maat te configureren waardoor alle apparaten die zijn verbonden met het netwerk direct beschikken over ingestelde beveiligingsregels.

Virtual Private Network

Een Private APN maakt gebruik van een VPN (Virtual Private Network) om al het verkeer van de simkaarten veilig door te sturen. Een VPN is een versleutelde verbinding tussen de simkaarten en een VPN Server. Doordat alle data versleuteld wordt verstuurd, is deze enkel te lezen door de ontvanger. Als verkeer door derden wordt onderschept, is deze niet te lezen. Kortom, met een VPN wordt data door sterke encryptie goed beveiligd.

De uitrol van het 5G netwerk

In Nederland wordt 5G via de 700 MHz frequentie aangeboden door Vodafone, T-Mobile en KPN. Om daadwerkelijk gebruik te maken van 5G en verschil in snelheid te merken is hiervoor de 3,5 GHz-frequentie vereist. De veiling van deze frequentieband vindt pas in 2022 plaats. Totdat de uitrol van 5G over deze frequentie mogelijk is zal slechts een kleine snelheidsverhoging worden ervaren bij het gebruik van mobiel 5G internet.

Het TWS-netwerk maakt gebruik van de verbinding van KPN en Vodafone. Het is daarbij mogelijk om te kiezen voor het netwerk waarop het beste en snelste netwerk te verkrijgen is.

Ontvang advies over jouw firewall en netwerkbeveiliging van onze netwerkspecialisten

Om prettig te werken is de kwaliteit en capaciteit van het netwerk en de dekking erg belangrijk. Welk mobiele data abonnement bij jou past, is dan ook volledig maatwerk. Naast een koppeling met een Private APN heeft TWS een uitgebreid aanbod product als aanvulling op jouw data abonnement. De specialisten van TWS adviseren jou voor een complete oplossing.