Nieuwe linken voor het Ministerie van Defensie op Curaçao

Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn drie zelfstandige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De Nederlandse defensie is hier voor militaire taken en enkele politietaken permanent aanwezig. Zoals elke grote organisatie heeft zeker ook de Nederlandse defensie een noodzaak om over een goed communicatienetwerk te beschikken. Een dergelijk communicatienetwerk is één van de expertises van TWS.

Het bestaande netwerk van het ministerie van defensie op Curaçao liep tegen zijn end-of-life aan, een moment waarop de bestaande apparatuur lastiger te onderhouden wordt en de betrouwbaarheid achteruitgaat. Een moment waar de Nederlandse defensie uiteraard op anticipeert en dus moesten er bestaande straalverbindingen vervangen worden.

TWS-Ministerie van Defensie op Curaçao

Eén van de businessunits van TWS is TWS Caribbean en is gevestigd op Curaçao, een thuiswedstrijd dus. Voor het reguliere onderhoud heeft TWS Caribbean voldoende materiaal op voorraad, maar voor nieuwe linken is vanzelfsprekend meer apparatuur nodig. Vanuit Nederland is al het noodzakelijke materiaal samengesteld en in een container naar Curaçao verscheept. Na binnenkomst is er ook een team vanuit Nederland in het vliegtuig gestapt om hun collega’s daar te ondersteunen.  Curaçao is een geweldig mooi eiland met een schitterende natuur, in dit mooie landschap staan ook een aantal bergen die ideaal zijn om een mast op te plaatsen. Een van de hoogste bergen op Curaçao is daarmee een logische repeater locatie voor de nodige straalverbindingen. Hier kon gebruik gemaakt worden van de 25 meter vakwerkmast waar de bestaande verbindingen ook in gemonteerd zaten.

TWS-straalverbinding-mast-Caracao

Op deze manier worden de diverse locaties nu aangestraald met Aviat apparatuur en er is gekozen voor hardware die goed voorbereid is op toekomstige upgrades. De 120 cm antennes kunnen de maximale afstand op Curaçao gemakkelijk overbruggen en zullen zeker zorgen voor een stabiele verbinding. Gezien het belang van de verbindingen zijn de betreffende linken 1 + 1 protected uitgevoerd. Mocht er 1 verbinding down gaan dan zal de back-up binnen 50 ms de verbinding automatisch overnemen, wat ook voor onderhoudswerkzaamheden heel praktisch is.

Door de goede samenwerking met de collega’s van TWS Caribbean en de ondersteuning van een aantal mensen van de Nederlandse defensie verliepen alle werkzaamheden voorspoedig. Eigenlijk was het een project als vele andere, maar niet vaak hebben de TWS-engineers zo’n mooi uitzicht!

Heeft u een vraag voor TWS? Neem dan contact op met een accountmanager van TWS via 088 – 570 24 00

Gerelateerd nieuws

Datum: 30 mei 2023
De toevoeging van Palo Alto Networks-producten aan ons portfolio biedt onze klanten een ui...
Datum: 20 december 2022
TWS wenst u fijne feestdagen en een gezond 2023!...
Datum: 4 oktober 2022
De tijd gaat razendsnel voorbij en het is goed om daar toch af en toe bij stil te staan en...

Terug naar het nieuwsoverzicht