DDoS aanvallen groter en complexer

Een DDoS-aanval, je moet er niet aan denken. Jouw website komt plat te liggen en reputatieschade kan groot zijn. Een serieuze zaak om maatregelen tegen te treffen. Zeker nu blijkt dat Distributed Denial-of-Service (DDoS)-aanvallen steeds groter en complexer van aard zijn.
DDOS-TWS

Google “DDoS aanval” en je vindt ongetwijfeld relevante nieuwsitems. Banken, overheidswebsites of zelfs hostingbedrijven bleken het afgelopen jaar niet bestand te zijn tegen een DDoS aanval. Vaak van ongekende omvang en met tijdelijke onbereikbaarheid tot gevolg.

Uit onderzoek blijkt dat de ernst van DDoS aanvallen in 2021 gedurende het jaar aanzienlijk is toegenomen. Tegen het vierde kwartaal van 2021 bedroeg de gemiddelde omvang van de aanvallen meer dan 21 Gbps. Dat is vier keer hoger dan het niveau van begin 2020. In 2021 werd ook het record van grootste aanval ooit meerdere keren gebroken. Het record staat inmiddels op 1,4 Tbps. In het eerste kwartaal van 2022 werd wereldwijd een recordhoogte aan DDoS aanvallen uitgevoerd. Dit wordt in verband gebracht met de oorlog in Oekraïne. Met de voortdurende oorlog hebben cybercriminaliteitsgroepen de kans gegrepen om chaos te zaaien.

Geen enkele DDoS-aanval is hetzelfde, daarnaast is een DDoS aanval niet te voorkomen. De enige conclusie die we kunnen trekken is dat 24/7 bescherming tegen een DDoS aanval essentieel is. Met de Anti-DDoS dienst van TWS is een aanval snel en efficiënt af te wenden.

Meer informatie?

Laat je gegevens achter en ontvang onze uitgebreide productfolder.

  Gerelateerd nieuws

  Datum: 30 mei 2023
  De toevoeging van Palo Alto Networks-producten aan ons portfolio biedt onze klanten een ui...
  Datum: 20 december 2022
  TWS wenst u fijne feestdagen en een gezond 2023!...
  Datum: 4 oktober 2022
  De tijd gaat razendsnel voorbij en het is goed om daar toch af en toe bij stil te staan en...

  Terug naar het nieuwsoverzicht